Ciasteczka z kawałkami cukinii z kawałkami czekolady

Te ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii są wariacją na temat tradycyjnego przepisu na ciasteczka i są absolutnie pyszne! Ciasteczka to najbardziej komfortowe jedzenie, które wszyscy kochamy i uwielbiamy, a po ich spróbowaniu założę się, że nie będziesz w stanie zjeść tylko jednego!

Ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii są tak samo pyszne, jak brzmią. Te ciasteczka są cudownie miękkie i gęste. Jeśli kochasz ciasteczka, inne przepisy do wypróbowania to te bez pieczenia , te pyszne s’mores lub te niesamowite ciasteczka z orzechami pekanowymi .

Cookie broken in half with melted chocolate chips.
Ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii

Te ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii są NAJLEPSZE! Zawsze mam kilka dodatkowych cukinii leżących pod koniec lata, z którymi nie wiem, co zrobić. Ponieważ jest to pora roku na cukinie, wypalam się ze wszystkich tradycyjnych przepisów. Robienie ciasteczek jest moim ulubionym, a te ciasteczka z cukinii są szybkie i łatwe! Ten przepis to przełom w grze i łatwy sposób na zmianę rzeczy! To uczta, którą Twoja rodzina i przyjaciele zjedzą od razu.

Tak bardzo kocham te ciasteczka, ponieważ jest to mieszanka chleba z cukinii i owsianych ciasteczek z kawałkami czekolady. Podobnie jak w przypadku pieczenia z cukinią w innych przepisach, tworzy to puszystą, przypominającą ciasto konsystencję. Ma wilgotny i delikatny środek z roztopionymi kawałkami czekolady ooey-gooey. Jest lekki i smaczny! Świetny sposób na zamaskowanie tego warzywa w czymś słodkim! Ogarniam wszystkie dodatkowe cukinie, a nawet proszę o więcej, ponieważ są takie pyszne! Tak szybko znikają z mojego licznika i wiem, że też je pokochasz!!

Składniki potrzebne do ciastek z cukinii

Ten przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii jest tak prosty, że wystarczy kilka podstawowych składników ze spiżarni i trochę cukinii! Przygotuj się na delektowanie się tymi pysznymi ciasteczkami, bo wiem, że będziesz je robił znowu i znowu! Zobacz kartę przepisów poniżej, aby uzyskać pełną listę pomiarów składników.

  • Mąka: Do tego przepisu użyłam mąki uniwersalnej.
  • Cynamon : Ten składnik pomaga dodać trochę dodatkowego smaku do ciasteczek
  • Soda oczyszczona : sprawi, że ciasteczka będą miękkie i miękkie!
  • Sól : Sól działa jako wzmacniacz smaku w przepisach.
  • Owies : Staroświecki owies (płatki owsiane) nada tym ciasteczkom konsystencję do żucia. Są bogatsze i bardziej obfite niż szybki owies.
  • Masło: Upewnij się, że używasz niesolonego masła i że jest zmiękczone (NIE roztopione) przed użyciem go w przepisie!
  • Cukier : To pomoże dodać słodyczy do potrawy.
  • Cukier brązowy : Podczas odmierzania upewnij się, że jest zapakowany do miarki, a nie tylko lekko zgarnięty.
  • Jajko : Jajko pomoże związać składniki razem.
  • Vanilla : To wzmacnia smak ciasteczek!
  • Cukinia: Jeśli chcesz, aby cukinia zniknęła w ciasteczkach, obierz ją przed szatkowaniem. Jeśli nie, wystarczy posiekać!
  • Kawałki czekolady : W tym przepisie można użyć czekolady mlecznej, półsłodkiej lub gorzkiej.

4 photos of the baking process of adding and mixing the ingredients together.
Jak zrobić ciasteczka czekoladowe z cukinią i płatkami owsianymi?

Te ciasteczka z cukinii są tak proste i szybkie w wykonaniu! Dodaj je do swojej letniej rotacji przepisów na cukinię, a będziesz zadowolony, że je wypróbowałeś!

  1. Rozgrzej i wymieszaj: Rozgrzej piekarnik do 350. W średniej misce wymieszaj mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, płatki owsiane i sól.
  2. Śmietankę, wymieszaj i złóż : W dużej misce ubij masło i cukry na jasną i puszystą masę. Dodaj jajko, wanilię i cukinię i dobrze wymieszaj. Dodaj suche składniki do mokrych składników i mieszaj, aż się połączą. Dodać kawałki czekolady.
  3. Scoop and bake: Upuść łyżki ciasta na lekko natłuszczoną blachę do ciastek w odległości co najmniej 2 cali od siebie. Piecz przez 12-14 minut na złoty kolor. Pozwól im ostygnąć przez 10 minut na blasze do pieczenia przed przeniesieniem na stojak do chłodzenia lub arkusz pergaminu lub papieru woskowanego, aby całkowicie schłodzić.

Scooping the dough onto parchment paper.

Szybkie wskazówki dotyczące pieczenia ciasteczek owsianych z cukinią

Czasami warto mieć pod ręką kilka dodatkowych wskazówek podczas pieczenia tych ciasteczek. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że te ciasteczka będą smaczne i łatwe!

  • Podwój przepis i zamroź ciasto! Te pliki cookie są tak łatwe do wykonania i przechowywania (patrz wskazówki dotyczące przechowywania poniżej), że równie dobrze możesz zaoszczędzić sobie trochę czasu!
  • Obierz cukinię: Czasami dziecko nie zje czegoś, jeśli zobaczy zielone, prawda? Jeśli chcesz bardziej ukryć cukinię, obierz ją przed poszatkowaniem. Nadal uzyskasz ten sam smak, ale bez widoku zieleni!
  • Chrupiące ciasteczka: Jeśli chcesz trochę bardziej chrupiących ciasteczek zamiast miękkich, piecz je przez dodatkowe 3-4 minuty. Maczanie chrupiących ciasteczek w mleku smakuje pysznie!
  • Zmień to: spróbuj dodać orzechy włoskie do przepisu, aby uzyskać inny, pyszny smak!

Finished zucchini oat chocolate chip cookies.

Czy mogę je wyprzedzić i przechowywać?

TAk! Możesz zrobić je z wyprzedzeniem, a nawet zamrozić ciasto na później! Postępuj zgodnie z tymi instrukcjami, a będziesz mógł cieszyć się tymi ciasteczkami przez cały rok!

  • Zamrażanie ciasta: Po zrobieniu ciasta zwiń je w małe kulki i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Zamrażaj przez około godzinę (lub do zestalenia), a następnie przenieś je wszystkie do woreczka strunowego do zamrażarki i zamrażaj je na okres do 3 miesięcy.
  • Gotowanie mrożonego ciasta : Jeśli wcześniej zamroziłeś ciasto, wyjmij je z zamrażarki i rozmroź w lodówce (nie na blacie). Po rozmrożeniu piecz jak zwykle.
  • Zamrażanie upieczonych ciasteczek : Jeśli chcesz przygotować więcej ciasteczek zawczasu, upiecz je wszystkie i zamroź dodatki na później! Umieść je w hermetycznym pojemniku. Jeśli układasz je w stos, upewnij się, że między każdą warstwą umieściłeś pergamin, aby ciasteczka nie sklejały się ze sobą! Można je przechowywać w zamrażarce przez 2-3 miesiące. Kiedy będziesz gotowy do jedzenia, rozmroź je w lodówce.

Zoomed in photo of a finished zucchini oat chocolate chip cookie.

Więcej przepisów na cukinię, które pokochasz

Nadeszła pora roku na cukinie, więc dlaczego nie wypróbować nowych przepisów, aby było ciekawie! Oto kilka NAJLEPSZYCH przepisów na cukinię, które Twoja rodzina pokocha! Wypróbuj parę, a będziesz tak zadowolony, że to zrobiłeś !!

Batoniki z cukinii z polewą z brązowego masła

Lasagne z cukinii

Niesamowita Zapiekanka Z Cukinii Parmezanem (Zapiekanka Z Cukinii)

Chrupiąca Smażona Cukinia Parmezan

Wydrukować

Cukiniowe ciasteczka z kawałkami czekolady owsianej

Te ciasteczka z kawałkami czekolady owsianej z cukinii stanowią odmianę tradycyjnego przepisu na ciasteczka i są absolutnie pyszne! Ciasteczka są najbardziej komfortowym jedzeniem, które wszyscy kochamy i uwielbiamy, a po ich spróbowaniu założę się, że nie będziesz w stanie zjeść tylko jednego!!

Deser kursu
Kuchnia Amerykańska
Słowo kluczowe ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii, ciasteczka z cukinii

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 15 minut
Całkowity czas 25 minut

Porcje 24 ciasteczka
Kalorie 144 kcal
Autor Alyssa Rivers

Składniki

  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 szklanka owsa
  • 1/2 szklanki masła zmiękczonego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki brązowego cukru
  • 1 duże jajko
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 1 1/2 szklanki posiekanej cukinii
  • 1 szklanki kawałków czekolady

Instrukcje

  • Rozgrzej piekarnik do 350. W średniej misce wymieszaj mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, płatki owsiane i sól.
  • W dużej misce kremowym masła i cukru utrzeć na puszystą masę. Dodaj jajko, wanilię i cukinię i dobrze wymieszaj. Dodaj suche składniki do mokrych składników i mieszaj, aż się połączą. Dodać kawałki czekolady.
  • Upuść łyżki ciasta na lekko natłuszczoną blachę do ciastek w odległości co najmniej 2 cali od siebie. Piecz przez 12-14 minut na złoty kolor. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut na blasze do pieczenia przed przeniesieniem na stojak do chłodzenia lub arkusz pergaminu lub papieru woskowanego, aby całkowicie schłodzić.

Odżywianie
Kalorie: 144 kcal | Węglowodany: 21 g | Białko: 2 g | Tłuszcz: 6 g | Tłuszcze nasycone: 4 g | Tłuszcze wielonienasycone: 1 g | Tłuszcz jednonienasycony: 1 g | Tłuszcz Trans: 1 g | Cholesterol: 19 mg | Sód: 90 mg | Potas: 29 mg | Włókno: 1 g | Cukier: 12 g | Witamina A: 146 jm | Witamina C: 1 mg | Wapń: 17 mg | Żelazo: 1 mg

źródło

Artykuł Ciasteczka z kawałkami cukinii z kawałkami czekolady pochodzi z serwisu Twoj przepis.

 » Read More

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.


Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.