KREMOWA ZUPA TOSCANA

KREMOWA ZUPA TOSCANA

Byłem trochę pod pogodą ostatnio, więc wszystko, co brzmi dobrze do mnie jest zupa i breadsticks. Ostatnio często chodzimy do Olive Garden. Ich zupa, sałatka i paluszki chlebowe nigdy nie zawodzą.

Zuppa Toscana jest kremowa i niesamowita, a jednocześnie obfita i sycąca. Uwielbiam ziemniaki w zupie. Kiełbasa i bekon dodane do niej nadają jej wspaniały smak. Ja jest ciepły, kremowy i gładki i ja zdecydowanie uderza miejsce każdy czas! To jest tak blisko prawdziwej transakcji w Olive Garden jak to dostaje i to jest absolutnie fantastyczne!

Czego potrzebujesz, aby zrobić Zuppa Toscana
Uwielbiam Olive Garden. Jest to moja restauracja z wyboru. Głównie dla zupy, sałatki i paluszków chlebowych. Zuppa Toscana jest jedną z moich ulubionych zup, które można tam dostać! Myślę, że to jest niesamowite, kiedy można zrobić tę samą pyszną zupę w domu, która smakuje prosto z restauracji.

pixabay

Rosół z kurczaka: pomaga dodać w bogatym smaku bulionu.
Ciężka śmietana: sprawia, że ciężka, gruba baza, która moczy się ziemniaki i dodaje śmiały smak.
Włoska kiełbasa: gotować to i mieć te grube kawałki pikantne kiełbasy w każdym kęsie.
Bekon: kto nie kocha trochę bekonu w ich zupie!
Russet ziemniaki: delikatne kawałki ziemniaków w każdym kęsie.
Cebula: pokrojona w kostkę i dodana dla małego chrupnięcia na twojej teksturze.
Ząbki czosnku: mielone z subtelną nutą czosnku w bulionie.
Szpinak lub jarmuż: dodaje kolor, teksturę i wielki smak do zupy.
Sól i pieprz: tylko szczypta dla smaku!

 

Składniki

1/2 funta bekonu
3 puszki (14 uncji) Bulionu z kurczaka
2 filiżanki śmietany
1 funt włoskiej kiełbasy
4 ziemniaki russet
1 średnia cebula pokrojona w kostkę
2 ząbki czosnku mielone
2 1/2 szklanki jarmużu lub posiekanego szpinaku
sól i pieprz do smaku

Instrukcje

Ugotujemy i pokruszymy boczek. Odłożymy na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Ugotujemy kiełbasę i odstawimy.
Każdy ziemniak obierzemy i pokroimy na pół i zrobimy około ¼ cala plastry. Możesz pokroić je na ćwiartki, dzięki czemu ziemniaki będą bardziej gryzione.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek z bulionem z kurczaka. Gotuj ziemniaki przez około 10 minut lub do miękkości.
Podczas gdy ziemniaki się gotują, podsmaż cebulę i czosnek do miękkości i odstaw na bok.
Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj do garnka kiełbasę, cebulę, czosnek, boczek i posiekany szpinak. Gotuj przez kilka minut, aż szpinak zacznie więdnąć. Zmniejsz ogień i dodaj śmietanę.
Gotuj do momentu podgrzania i dodaj sól i pieprz do smaku.c

źródło: therecipecritic.com

 

KREMOWA ZUPA TOSCANA

KREMOWA ZUPA TOSCANA

Byłem trochę pod pogodą ostatnio, więc wszystko, co brzmi dobrze do mnie jest zupa i breadsticks. Ostatnio często chodzimy do Olive Garden. Ich zupa, sałatka i paluszki chlebowe nigdy nie zawodzą.

Zuppa Toscana jest kremowa i niesamowita, a jednocześnie obfita i sycąca. Uwielbiam ziemniaki w zupie. Kiełbasa i bekon dodane do niej nadają jej wspaniały smak. Ja jest ciepły, kremowy i gładki i ja zdecydowanie uderza miejsce każdy czas! To jest tak blisko prawdziwej transakcji w Olive Garden jak to dostaje i to jest absolutnie fantastyczne!

Czego potrzebujesz, aby zrobić Zuppa Toscana
Uwielbiam Olive Garden. Jest to moja restauracja z wyboru. Głównie dla zupy, sałatki i paluszków chlebowych. Zuppa Toscana jest jedną z moich ulubionych zup, które można tam dostać! Myślę, że to jest niesamowite, kiedy można zrobić tę samą pyszną zupę w domu, która smakuje prosto z restauracji.

pixabay

Rosół z kurczaka: pomaga dodać w bogatym smaku bulionu.
Ciężka śmietana: sprawia, że ciężka, gruba baza, która moczy się ziemniaki i dodaje śmiały smak.
Włoska kiełbasa: gotować to i mieć te grube kawałki pikantne kiełbasy w każdym kęsie.
Bekon: kto nie kocha trochę bekonu w ich zupie!
Russet ziemniaki: delikatne kawałki ziemniaków w każdym kęsie.
Cebula: pokrojona w kostkę i dodana dla małego chrupnięcia na twojej teksturze.
Ząbki czosnku: mielone z subtelną nutą czosnku w bulionie.
Szpinak lub jarmuż: dodaje kolor, teksturę i wielki smak do zupy.
Sól i pieprz: tylko szczypta dla smaku!

 

Składniki

1/2 funta bekonu
3 puszki (14 uncji) Bulionu z kurczaka
2 filiżanki śmietany
1 funt włoskiej kiełbasy
4 ziemniaki russet
1 średnia cebula pokrojona w kostkę
2 ząbki czosnku mielone
2 1/2 szklanki jarmużu lub posiekanego szpinaku
sól i pieprz do smaku

Instrukcje

Ugotujemy i pokruszymy boczek. Odłożymy na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Ugotujemy kiełbasę i odstawimy.
Każdy ziemniak obierzemy i pokroimy na pół i zrobimy około ¼ cala plastry. Możesz pokroić je na ćwiartki, dzięki czemu ziemniaki będą bardziej gryzione.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek z bulionem z kurczaka. Gotuj ziemniaki przez około 10 minut lub do miękkości.
Podczas gdy ziemniaki się gotują, podsmaż cebulę i czosnek do miękkości i odstaw na bok.
Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj do garnka kiełbasę, cebulę, czosnek, boczek i posiekany szpinak. Gotuj przez kilka minut, aż szpinak zacznie więdnąć. Zmniejsz ogień i dodaj śmietanę.
Gotuj do momentu podgrzania i dodaj sól i pieprz do smaku.c

źródło: therecipecritic.com

 

Możesz również polubić…