KREMOWY PARMEZAN CZOSNEK BRUKSELKA PRZEPIS

KREMOWY PARMEZAN CZOSNEK BRUKSELKA PRZEPIS

Czy brukselki są dla Ciebie dobre?
Tak, brukselki są zdrowe i dobre dla Ciebie! Należą do tej samej klasy warzyw co kapusta, kalafior i brokuły.

Folian, mangan, witamina C i witamina K to niektóre ze składników odżywczych, z których korzystają brukselki.

Zawierają one również błonnik i przeciwutleniacze. Które pomagają twojemu organizmowi na całej długości.

Myśląc o drugiej pomocy, nie myśl dwa razy, twoje ciało będzie ci wdzięczne za kolejny kęs!

Czego potrzebujesz, aby ugotować parmezanowo-czosnkowe brukselki
Proste składniki na prosty dodatek!

Nie uwierzysz, że te kiełki brukselki mają tyle smaku.

Wybieranie kiełków brukselki to łatwe zadanie, a następnie dodanie kilku składników, aby rozpocząć jest proste.

Następnie, kremowy sos jest wszystkim, czego potrzebujesz, aby przenieść te brukselki na wyższy poziom.

 

Składniki

1 1/2 funta brukselki przepołowione
1 łyżka oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku mielonego
Kremowy sos
1/2 szklanki bulionu z kurczaka
1/2 szklanki gęstej śmietany
2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
1/2 szklanki startego parmezanu
1 łyżeczka przyprawy włoskiej
sól i pieprz do smaku

Instrukcje

Na średniej wielkości patelni dodać brukselkę, oliwę i czosnek. Smażyć do miękkości około 5-7 minut. Wyjmiemy brukselkę i odłożymy na bok.
Dodaj bulion z kurczaka, śmietanę i skrobię kukurydzianą i ubijaj razem, aż będzie gładka. Dodaj parmezan, włoską przyprawę, sól i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć.
Dodać brukselkę i obtoczyć w kremowym sosie, aż się podgrzeje.

 

źródło: therecipecritic.com

 

KREMOWY PARMEZAN CZOSNEK BRUKSELKA PRZEPIS

KREMOWY PARMEZAN CZOSNEK BRUKSELKA PRZEPIS

Czy brukselki są dla Ciebie dobre?
Tak, brukselki są zdrowe i dobre dla Ciebie! Należą do tej samej klasy warzyw co kapusta, kalafior i brokuły.

Folian, mangan, witamina C i witamina K to niektóre ze składników odżywczych, z których korzystają brukselki.

Zawierają one również błonnik i przeciwutleniacze. Które pomagają twojemu organizmowi na całej długości.

Myśląc o drugiej pomocy, nie myśl dwa razy, twoje ciało będzie ci wdzięczne za kolejny kęs!

Czego potrzebujesz, aby ugotować parmezanowo-czosnkowe brukselki
Proste składniki na prosty dodatek!

Nie uwierzysz, że te kiełki brukselki mają tyle smaku.

Wybieranie kiełków brukselki to łatwe zadanie, a następnie dodanie kilku składników, aby rozpocząć jest proste.

Następnie, kremowy sos jest wszystkim, czego potrzebujesz, aby przenieść te brukselki na wyższy poziom.

 

Składniki

1 1/2 funta brukselki przepołowione
1 łyżka oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku mielonego
Kremowy sos
1/2 szklanki bulionu z kurczaka
1/2 szklanki gęstej śmietany
2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
1/2 szklanki startego parmezanu
1 łyżeczka przyprawy włoskiej
sól i pieprz do smaku

Instrukcje

Na średniej wielkości patelni dodać brukselkę, oliwę i czosnek. Smażyć do miękkości około 5-7 minut. Wyjmiemy brukselkę i odłożymy na bok.
Dodaj bulion z kurczaka, śmietanę i skrobię kukurydzianą i ubijaj razem, aż będzie gładka. Dodaj parmezan, włoską przyprawę, sól i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć.
Dodać brukselkę i obtoczyć w kremowym sosie, aż się podgrzeje.

 

źródło: therecipecritic.com

 

Możesz również polubić…