8 mins read

Niesamowite uliczne tacos

Uliczne Tacos są pyszne, niesamowite i jakże pyszne. Nie mogę przestać o tym myśleć! Są tak pyszne. Będziesz chciał pożreć to wszystko na raz!

Te uliczne tacos są całkowicie wypełnione smakiem i są tak łatwe do zrobienia. Uwielbiam to, że mięso jest tak delikatne i soczyste, a marynowanie zajmuje tylko godzinę! Jeśli tak jak ja uwielbiasz tacos, wypróbuj te inne niesamowite przepisy na taco! Te nadziewane tacos awokad , rybne tacos Baja i tacos z mielonej wołowiny nie zawiedzie!

Street tacos with toppings.
Jaka jest różnica między ulicznym tacos a zwykłym tacos?

Uliczne Tacos z biegiem lat stawały się coraz bardziej popularne. Różnica między nimi a „zwykłymi tacos” polega na tym, że zazwyczaj są to mniejsze tortille . Powodem, dla którego są mniejsze, jest to, że kiedy ludzie zamawiali je z wózków sprzedawców lub food trucków, chcieli, aby mogli trzymać taco jedną ręką podczas spaceru ulicą. Stąd nazwa „uliczne tacos”.

Zazwyczaj wypełnione całkowicie składnikami (próbując dostać jak najwięcej do tej mniejszej tortilli, jak to możliwe) uliczne taco nigdy nie są pozbawione smaku! Uliczne tacos są inne, ponieważ zazwyczaj nie masz sałaty ani pomidorów. Ale nie myśl, że to komplikuje uliczne tacos. W rzeczywistości uwielbiam to, że te tacos można przygotować wcześniej z marynowanym stekiem. Z tego powodu jest to przepis, który tak łatwo połączyć, gdy nadejdzie pora obiadu! Ten posiłek to tylko 3 proste kroki! Marynujesz stek, gotujesz na kuchence i dodajesz świeże dodatki. Nie będziesz chciał przestać po jednym i pokochasz je tak samo jak ja!!

Składniki, których będziesz potrzebować

Proste, szybkie i łatwe często nie pasują do opisu soczystego, delikatnego steku. Ale na szczęście te tacos tak! Upewnij się, że poświęcisz czas na zamarynowanie tego steku wcześniej, a w mgnieniu oka doświadczysz przepysznego steku o jakości restauracyjnej! Zobacz kartę przepisów poniżej, aby uzyskać pełne pomiary składników.

  • Stek z flak lub stek ze spódnicy: Przygotowanie steku jest kluczem do tego dania. Nie zapomnij marynować!!!
  • Sos sojowy: Wypróbuj mój ulubiony sos sojowy !
  • Sos Worcestershire : To będzie twój przyjaciel na tym steku. Łączy marynatę.
  • Limonka : Możesz użyć soku z limonki ze świeżej limonki lub dowolnego soku, który już masz pod ręką (około 2 łyżki stołowe).
  • Mielony czosnek : Jeśli nie używasz świeżych ząbków czosnku, możesz użyć zmielonego czosnku, który już masz (½ łyżeczki zwykle równa się 1 ząbkowi czosnku).
  • Cilantro : Ten dodatek jest opcjonalny!
  • Proszek chili : Daje trochę pikanterii bez zbytniego podgrzewania.
  • Kminek : Kminek dodaje ciekawego smaku, nie zapomnij o tej przyprawie!
  • sól i pieprz : Dodaj to do swojego ulubionego smaku.
  • Tortille z mąki lub kukurydzy : Upewnij się, że używasz mniejszych tortilli (nie wielkości burrito).

Jak zrobić uliczne tacos

To jest ta część, która jest tak niesamowita, ponieważ jest ŁATWA! Znowu nie mogę wystarczająco podkreślić, że marynowanie mięsa jest najbardziej niezbędną częścią tego dania. To sprawi, że będzie to niesamowite i nie pożałujesz, że przygotowałeś to z wyprzedzeniem!

  1. Pokrój i wymieszaj : Pokrój stek z boku na jednocentymetrowe kawałki. W średniej wielkości misce dodaj sos sojowy, Worcestershire, sok z jednej limonki, kolendrę, chili w proszku, kminek oraz sól i pieprz.
  2. Marynować: Dodaj stek i wstaw do lodówki na 1-2 godziny.
  3. Gotuj mięso : Rozgrzej średniej wielkości patelnię na średnim ogniu. Dodaj stek i marynatę i gotuj przez około 5-7 minut, aż przestanie się różowy.
  4. Dodaj dodatki: Umieść stek na środku swojej tortilli z wybranymi dodatkami.

3 pictures showing steak marinating.

Pyszne wariacje ulicznego tacos

Najlepsze w tych tacos jest to, że możesz zrobić je całkowicie własnymi poprzez dodatki, a nawet zmieniając danie! Oto kilka pysznych pomysłów dla Ciebie!

  • Nie chcesz go używać w tortilli? Nie ma problemu! Połóż to marynowane mięso na wybranej sałatce, dodaj ulubione dodatki i masz pyszną sałatkę taco ze stekiem!
  • Czy ktoś powiedział guacamole?? Spróbuj zrobić to domowe guacamole i dodać je jako dodatek do tacos!
  • Zrób miskę ryżu: użyj tego pysznego mięsa na meksykańskim ryżu, a napełni cię!
  • Używaj większych tortilli: Jeśli nadziewasz zbyt pełne tacos, Twoja tortilla może się zepsuć! Możesz użyć większej tortilli, aby zmieścić to wszystko, jeśli jest to dla ciebie łatwiejsze!
  • Różne mięso : Jeśli nie możesz tego zmienić, spróbuj zamiast tego użyć piersi z kurczaka!

Tortillas being topped with steak and taco toppings.

Czy mogę przechowywać moje resztki?

TAk! Na pewno możesz to przechowywać i cieszyć się nim później! Oto, jak możesz to zrobić, aby mieć najświeższe resztki po degustacji!

  • W lodówce: Po ugotowaniu umieść stek w hermetycznym pojemniku i może wytrzymać w lodówce przez 2-3 dni.
  • Zamrażarka: Umieść stek w szczelnej torbie lub pojemniku, a następnie zamroź. Mięso możesz zamrozić do 3 miesięcy.
  • Podgrzewanie: Aby podgrzać tacos, rozmroź mięso w lodówce. Następnie możesz po prostu podgrzać mięso w mikrofalówce, położyć je na tortilli, dodać dodatki i cieszyć się!

A taco folded up being held and ready to eat.

Zrób to posiłek

Te tacos są BARDZO smaczne i mogłabym ich zjeść tak dużo! Jeśli chcesz urozmaicić posiłek, oto kilka przepisów, które możesz z nim zrobić. Nie tylko wszystkie są pyszne, ale wszystkie są bardzo łatwe! Ten kompletny posiłek sprawi, że Twoja rodzina będzie wracać po więcej!

meksykański ryż

Salsa w stylu restauracyjnym

guacamole

Domowe kukurydziane tortille

Wydrukować

Niesamowite uliczne tacos

Uliczne Tacos są pyszne, niesamowite i jakże przepyszne. Nie mogę przestać o tym myśleć! Są tak pyszne. Będziesz chciał pożreć to wszystko na raz!

Oczywiście Kolacja, Main Course
Kuchnia meksykańska
Słowo kluczowe tacos

Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 10 minut
Całkowity czas 20 minut

Porcje 6 tacos
Kalorie 121 kcal
Autor Alyssa Rivers

Składniki

  • 1- funtowy stek z boku lub stek ze spódnicy
  • 1/2 szklanki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • sok z jednej limonki
  • 3 ząbki czosnku mielone
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • sól i pieprz do smaku
  • 6-8 małych tortilli z mąki lub kukurydzy

Dodatki opcjonalne:

  • pokrojone pomidory
  • posiekana czerwona cebula
  • awokado pokrojone w kostkę
  • posiekana kolendra
  • ser cotija

Instrukcje

  • Pokrój stek z boku na jednocentymetrowe kawałki. W średniej wielkości misce dodaj sos sojowy, Worcestershire, sok z jednej limonki, kolendrę, chili w proszku, kminek oraz sól i pieprz.
  • Dodaj stek i odstaw do lodówki na 1-2 godziny.
  • Podgrzej średniej wielkości patelnię na średnim ogniu. Dodaj stek i marynatę i gotuj przez około 5-7 minut, aż przestanie się różowy.
  • Umieść stek na środku swojej tortilli z pożądanymi dodatkami.

Odżywianie
Kalorie: 121 kcal | Węglowodany: 2 g | Białko: 18 g | Tłuszcz: 4 g | Tłuszcze nasycone: 2 g | Tłuszcze wielonienasycone: 1 g | Tłuszcz jednonienasycony: 2 g | Cholesterol: 45 mg | Sód: 1154 mg | Potas: 338 mg | Włókno: 1 g | Cukier: 1 g | Witamina A: 112 jm | Witamina C: 1 mg | Wapń: 28 mg | Żelazo: 2 mg

źródło

Artykuł Niesamowite uliczne tacos pochodzi z serwisu Twoj przepis.

 » Read More

Powered by the Echo RSS Plugin by CodeRevolution.

Dodaj komentarz