Stek w Air Fryer

Stek w Air Fryer

Nie przesadzam, kiedy mówię, że jest to idealny stek. Daje on chrupiącą skórkę na zewnątrz i delikatne soczyste wnętrze, KAŻDYM razem! Tak, grillowanie steku jest nadal niesamowite, ale robi się zimno, nikt nie chce stać na zewnątrz, aby grillować stek. Stek z żeliwa na kuchence jest boski, ale nikt nie chce wypełniać domu dymem przez cały czas. Dodatkowo, gotowanie go we frytkownicy zdejmuje z Ciebie obowiązek zgadywania, jak długo go gotować. Nie musisz się martwić, że będzie za bardzo lub za słabo przyrządzone. Musisz się tylko martwić o utrzymanie głodnych mas cierpliwych.

To jest tak proste, i łatwe. Teraz stek może być głównym daniem każdej nocy w tygodniu, nie tylko zarezerwowane dla weekendów. To jest szybkie zbyt, więc nie ma potrzeby, aby stresować się o nie mając wystarczająco dużo czasu. Twoim największym problemem będzie posiadanie czasu na przygotowanie dań dodatkowych. Pokryj soczysty stek super dekadenckim, ale bezbolesnym masłem czosnkowym, aby uzyskać smak, któremu nie będziesz mógł się oprzeć.

pixabay

Składniki steku

Stek: Ribeye, New York lub Tri Tip około 1 cal grubości
Olej: Użyłem oliwy z oliwek dla jej łagodnego smaku
Włoska przyprawa: Taka klasyczna przyprawa, która smakuje tak dobrze.
Sól i pieprz: Do smaku

Składniki

1-2 steki Ribeye New York lub Tri Tip (1 cal grubości)
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka przyprawy włoskiej
sól i pieprz

Masło czosnkowo-ziołowe:

1/4 szklanki zmiękczonego masła
1 ząbek czosnku mielony
1 łyżeczka świeżego rozmarynu
1 łyżeczka świeżego tymianku
1 łyżeczka świeżej pietruszki

Instrukcje

Rozgrzej frytownicę do 400 stopni. Przygotuj steki, nacierając każdą stronę oliwą z oliwek. Wetrzyj włoską przyprawę, sól i pieprz z każdej strony.
Dodaj stek do koszyka frytownicy i gotuj przez 12 minut, przewracając na drugą stronę 6 minut dla medium. Pozwól stekowi odpocząć przez 10 minut i posmaruj go masłem czosnkowym.

 

Stek w Air Fryer

Stek w Air Fryer

Nie przesadzam, kiedy mówię, że jest to idealny stek. Daje on chrupiącą skórkę na zewnątrz i delikatne soczyste wnętrze, KAŻDYM razem! Tak, grillowanie steku jest nadal niesamowite, ale robi się zimno, nikt nie chce stać na zewnątrz, aby grillować stek. Stek z żeliwa na kuchence jest boski, ale nikt nie chce wypełniać domu dymem przez cały czas. Dodatkowo, gotowanie go we frytkownicy zdejmuje z Ciebie obowiązek zgadywania, jak długo go gotować. Nie musisz się martwić, że będzie za bardzo lub za słabo przyrządzone. Musisz się tylko martwić o utrzymanie głodnych mas cierpliwych.

To jest tak proste, i łatwe. Teraz stek może być głównym daniem każdej nocy w tygodniu, nie tylko zarezerwowane dla weekendów. To jest szybkie zbyt, więc nie ma potrzeby, aby stresować się o nie mając wystarczająco dużo czasu. Twoim największym problemem będzie posiadanie czasu na przygotowanie dań dodatkowych. Pokryj soczysty stek super dekadenckim, ale bezbolesnym masłem czosnkowym, aby uzyskać smak, któremu nie będziesz mógł się oprzeć.

pixabay

Składniki steku

Stek: Ribeye, New York lub Tri Tip około 1 cal grubości
Olej: Użyłem oliwy z oliwek dla jej łagodnego smaku
Włoska przyprawa: Taka klasyczna przyprawa, która smakuje tak dobrze.
Sól i pieprz: Do smaku

Składniki

1-2 steki Ribeye New York lub Tri Tip (1 cal grubości)
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka przyprawy włoskiej
sól i pieprz

Masło czosnkowo-ziołowe:

1/4 szklanki zmiękczonego masła
1 ząbek czosnku mielony
1 łyżeczka świeżego rozmarynu
1 łyżeczka świeżego tymianku
1 łyżeczka świeżej pietruszki

Instrukcje

Rozgrzej frytownicę do 400 stopni. Przygotuj steki, nacierając każdą stronę oliwą z oliwek. Wetrzyj włoską przyprawę, sól i pieprz z każdej strony.
Dodaj stek do koszyka frytownicy i gotuj przez 12 minut, przewracając na drugą stronę 6 minut dla medium. Pozwól stekowi odpocząć przez 10 minut i posmaruj go masłem czosnkowym.

 

Możesz również polubić…